2012. március 30., péntek

Drótos cukorvirág készítő kurzusok ! / 2012.március.

A cukorvirág készítő kurzusok ,sok tekintetben fontosak és előnyösek. Elsősorban azért ,mert megalapozzák az első lépéseket amik a későbbi ,szakmai előrehaladást jelentik az alkotó művész számára .
A kurzusokat minden esetben bemutatók előzik meg ,így teszi ezt Lenke is ,ezek azért fontosak hogy bemutassák a folyamat kezdetét és végét az eredményt és ízelítőt adjanak ,valamelyest a csodából . Ilyenkor találkozik az elképzelés a gyakorlattal ,ez az első lépés a cél felé !
Sokan készítik a cukorvirágokat saját elképzelés és gyakorlat szerint és mindegyik technika a maga módján érdekes és szép és ami a végeredményt illeti mindegyik megoldás célszerű és eredményes .
Lenke által képviselt technika a drótos cukorvirágok készítésének gyakorlatát alapozza meg és ismerteti a kedves érdeklődőkkel az alapoktól az elkészítésen keresztül a virágok összeállításáig .
A drótos megoldás ,alapjába véve a legigényesebb ,mivel a legpontosabban adja vissza a virágok valódiságát és hasonlóságát az élő virághoz képest ,ezért az alapismeretek is nagyon fontosak ahhoz hogy a készítőművész jól megismerjen minden egyes mozdulatot a cukormassza élkészítését a virágszirmok és levelek kivágását és vékonyítását ,formázását ,majd a drótok megfelelő vastagságát optimálisan ,helyesen kiválasztva a masszába való bedolgozását ,majd a helyes szárítást és  ételfestékekkel  való festését ,végül a virágok összeállítását.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése